Gilla Grön Luft på Facebook!

Krukväxter som förbättrar din hälsa

Svärmorstunga

( Sansevieria trifasciata )

Svärmorstunga är både extremt lättskött och nyttig ur hälsosynpunkt: En optimal krukväxt, helt enkelt.

Den renar luften från bensen,  formaldehyd och trikloretylen, samt tar upp koldioxid ur luften nattetid och placeras med fördel i sovrummet.

Plantan står gärna ljust (även i direkt solljus), men klarar också mörka placeringar inåt i rummet. Vattna högst en gång i veckan: Glöm gärna bort den och häll på ordentligt när du väl kommer ihåg.

Det finns olika varianter av svärmorstunga, med helgröna eller brokiga blad. Så småningom blir plantan stor och tung, även om den växer långsamt. Plantera om den ca. 1 gång / år och ställ i bastanta krukor. Blir den för stor eller skickar upp sidoplantor kan du helt enkelt dela på den, så har du två plantor.

Svärmorstunga blir nästan aldrig angripen av sjukdomar.

En sida fŲr folk intresserade av naturlig, miljŲvšnlig, enkel luftrening. FŲr intresserade av všxter, krukvšxter, blommor, blomster, všxtodling, tršdgŚrd, plantor, sticklingar, frŲ, frŲer. Lšr dig mer om všxter du redan šger, odla nya sorter, planera ditt hem! GrŲna fingar inget krav: LšttskŲtta všxter finnes!